top of page
Εικόνα συγγραφέαEnjoy yourself

Κρέμα ή Serum?

Έγινε ενημέρωση: 9 Μαΐ 2020

Είναι ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλες και όταν έρχεται η στιγμή δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε.



Για να τα ξεμπερδέψουμε λοιπόν, οι κρέμες είναι παχύτερες και πιο κρεμώδεις από τους ορούς (serum). Για να πραγματοποιήσουν αυτό που υπόσχονται , είναι φυσικά εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά. Μόνο που στις φόρμουλες τους περιέχουν και άλλα συστατικά, μη ενεργά (π.χ. γαλακτωματοποιητές, μαλακτικές ουσίες κλπ), αλλά απαραίτητα συστατικά γιατί χωρίς αυτά, το τελικό προϊόν δεν θα μπορούσε να αποκτήσει την πλούσια, κρεμώδη υφή του. Επιλέον, στις περισσότερες κρέμες ημέρας, προστίθενται και αντηλιακά φίλτρα. Αυτός ο … «συνωστισμός» συστατικών δεν απαντάται στα serums γεγονός που αφήνει χώρο για την προσθήκη περισσότερων, δραστικότερων και πιο συμπυκνωμένων ενεργών συστατικών.


Ο ορός (ή serum) είναι λεπτότερος και ελαφρύτερος από τις ενυδατικές κρέμες. Περιέχει τα δραστικά συστατικά σε τόσο μικρομοριακή μορφή ώστε αυτά να μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα από ότι οι κρέμες. Επιπλέον είναι πολύ πιο συμπυκνωμένα προϊόντα. Ο ορός δρα στο εσωτερικό ενώ οι κρέμες στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών στους ορούς είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις κρέμες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι serum ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας. Οι οροί τείνουν να είναι πιο ακριβοί από άλλα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας, αλλά επειδή είναι γεμάτα από ισχυρά συστατικά, λίγη ποσότητα αρκεί.


Το γεγονός ότι οι οροί προσφέρουν ενισχυμένη δράση δεν σημαίνει ότι κάνουν θαύματα. Ούτε οι πανάδες θα σβήσουν, ούτε οι ρυτίδες θα εξαφανιστούν από την πρώτη εβδομάδα- όπως άλλωστε δεν εμφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα…. Θα δείτε βέβαια την επιδερμίδα σας να γίνεται πιο λεία και απαλή ή να ανακτά γρήγορα τη φωτεινότητά της-οι ενυδατικοί και απολεπιστικοί παράγοντες , τα καταπραϋντικά ή τα αντιοξειδωτικά συστατικά δρουν άμεσα. Ωστόσο, μόνο με συστηματική χρήση για 6-12 εβδομάδες, ο αντιγηραντικός ορός που επιλέξατε θα μπορέσει να σας αποδείξει τη δύναμή του.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, οι κρέμες είναι θαυμάσιες αντιγηραντικές θεραπείες, ωστόσο ένας ορός εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και δίνει γρήγορα αποτελέσματα. Αν θέλεις να περιποιηθείς το δέρμα σου τέλεια καλό είναι να χρησιμοποιείς και τα δύο προϊόντα, το ένα το πρωί και το άλλο το βράδυ ανάλογα με το τι έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου περισσότερο. Για να επιλέξεις τα καλύτερα προϊόντα για την επιδερμίδα σου ρώτα την αισθητικό σου. Αυτή ξέρει καλύτερα την επιδερμίδα σου και μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά!

 




74 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page